söndag 5 december 2010

AP

I de bokprojekt jag har kommit i kontakt med har resan, färden att röra sig och flytta gränser, varit det återkommande temat. Efter att ha reflekterat över mitt eget ständiga behov av att förflytta mig, att byta plats eller byta perspektiv och få nya intryck, står det klart att mitt frilansförlag kombinerar denna rörelsesjuka med en konst- och förläggarpraktik. Förskjutningen blir en ambulerande, rörlig plattform - Ambulatory Publishing.

Visionen är ett kringflackande, ständigt rörelseinriktat publicistiskt projekt som hela tiden försöker förflytta gränserna för vad redaktörsrollen kan vara och vad en konstnärspublikation kan bli - i händerna på Ambulatory Publishing - i samverkan med konstnärer, formgivare och allt som oftast i samverkan med Vision Forum.

Praktiken är övning, undersökning och kanske stannar den här för en stund eller fortsätter vidare. Väsentligt för projektet är att särskåda ett eget producentskap i en kontext som ligger nära samtidskonst och förlagspraktik där redigering, tryck, form och distribution med utgångspunkt i ständig förflyttning blir delarna att undersöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar